10.01.12

Aanleg IJs -en Skeelerbaan te Almere

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek realiseert op het Fanny Blankers Koenpark te Almere een prachtige ijs -en skeelerbaan.

Het resultaat:

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft op het Fanny Blankers Koenpark te Almere een niet alledaags project onderhanden. Het betreft de aanleg van een 400 m1 ijsbaan in combinatie met een 200m1 skeelerbaan. Onder winterse omstandigheden kan de 400 m1 baan met de naastgelegen halfverharding van rode mijnsteen onder water worden gezet en na bevriezing dienst doen als ijsbaan. De 200 m1 skeelerbaan met een middenterrein die is voorzien van een asfalt toplaag, zal gaan dienen als decor voor een in 2015/2016 binnen te halen WK Skeeleren.

 

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek beschikt over alle voor het werk benodigde disciplines. Kennis op het gebied van lichtgewicht bouwen van een sportaccommodatie op een zettingsgevoelige ondergrond (IFCO expertise) hebben we ruimschoots kunnen toepassen. Hiervoor is gebruik onder andere gemaakt van schuimbeton en EPS. De aanleg van waterpartijen en de aankleding met groenvoorzieningen zal het project completeren.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.