20.05.19

Gebr. Van Kessel behaalt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Onlangs hebben wij Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Gebr. Van Kessel op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. In oktober 2016 bereikten wij de Aspirant-status. Vervolgens realiseerden wij slechts acht maanden later, in 2017, trede 2. Met trede 3 zijn wij nu koploper als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

 

“Waarom zou je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geen kans geven? Wij hebben inmiddels gezien dat social return kan leiden tot het vinden van onontdekte pareltjes op de arbeidsmarkt. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is dit juist een welkome aanvulling.”, zegt Francien de Wit, hoofd P&O bij Gebr. Van Kessel.

 

De erkenning op het niveau van Trede 3 mag ook worden gevoerd voor onze werkmaatschappijen Gebr. Van Kessel B.V., Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V., Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V., Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten B.V. en IJzerman B.V.
 
Voor meer informatie over de PSO-Prestatieladder: www.pso-Nederland.nl

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.