22.01.16

Hybride kunstgras een combinatie van kunstgras en natuurgras

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek introduceert het hybride kunstgrassysteem. Een hybride kunstgrassysteem kenmerkt zich door een combinatie van kunstgras en natuurgras. Bij een hybride kunstgrassysteem wordt de kunstgrasmat voor 70% gevuld met een speciale grondmix en ingezaaid met een op de situatie afgestemd grasmengsel.

Hybride KG met hand

De combinatie van de kunstgrasvezels en het natuurgras biedt een stabiele “natuurgras” toplaag die een hogere bespelingsintensiteit (tot 600 uur) aan kan ten opzichte van een traditioneel natuurgrasveld. Indien de bodemgesteldheid van het bestaande natuurgrasveld aan de door de leverancier gestelde eisen voldoet, kan het hybride kunstgrassysteem, nadat de gras toplaag is verwijderd, op de bestaande bodem geïnstalleerd worden.

Hybride KG detail

De backing van het hybride kunstgrassysteem bestaat uit een geweven product met enerzijds een open structuur voor een optimale doorwortelbaarheid en anderzijds voor een optimale  verankering van de kunstgrasvezels. Het hybride kunstgras wordt op rol geleverd en in-situ door middel van naaien onderling verbonden. Nadat de banen met elkaar verbonden zijn wordt de kunstgrasmat met een speciale hybride grondmix ingevuld waarbij een deel van de kunstgraspool aan de bovenzijde wordt vrijgehouden.

Hybride KG boven aanzicht

Vervolgens wordt de kunstgrasmat ingezaaid en bemest. Na verloop van tijd ontstaat er een dichte egale graszode waardoor de kunstgrasvezels aan het zicht worden onttrokken en is het veld klaar voor gebruik.

In tegenstelling tot een kunstgrassysteem ingevuld met zand/rubber zijn alle componenten op basis waarvan een hybride kunstgrassysteem is opgebouwd 100% recyclebaar.

Het hybride kunstgrassysteem kan ook worden voor gekweekt en als een rolzode op locatie worden aangeleverd en geïnstalleerd. Daardoor wordt het mogelijk in korte tijd direct een volledig bespeelbaar speelveld te realiseren.

 

Het onderhoud is op hoofdlijnen overeenkomstig het onderhoud op natuurgrasvelden. Diepbeluchten kan echter alleen op basis van vertidraineren met dunne massieve pennen. Recycling dressen en schudfrezen is niet mogelijk. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek zorgt voor het onderhoud van het veld bij oplevering voor een op maat gemaakt beheeradvies.

 

De geur van het natuurgras keert met de komst van het hybride kunstgrassysteem weer terug op de velden en biedt het systeem een goed alternatief tussen een traditioneel natuurgrasveld en een rubber ingestrooid kunstgrasveld.

 

Heeft bovenstaande informatie uw interesse gewekt, neem dan gerust even contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw vereniging.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.