08.10.12

Nieuw natuurgrasveld voor Venlosche Boys

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek breidt in opdracht van de gemeente Venlo het sportcomplex gelegen aan de Merelweg te Venlo uit met een natuurgras voetbalveld voor voetbalvereniging Venlosche Boys.
Venlosche Boys

Veld 4 wordt aangelegd op een voormalig akkerland gelegen in het verlengde van drie reeds bestaande voetbal- en trainingsvelden. Voor de aanleg van het veld heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek onderzoek verricht, een maatwerk renovatieadvies geschreven en een ontwerptekening gemaakt. Het advies en de tekeningen zijn door de gemeente beoordeeld en goedgekeurd en in september zijn de werkzaamheden gestart.

 

De grootste aandacht ging uit naar de aanwezige hoogteverschillen van meer dan 1 meter. Om een gelijkmatige opbouw van de toplaag van het veld te realiseren heeft een ondergrondegalisatie plaatsgevonden waarbij grote hoeveelheden grond zijn verzet. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft voor het grondwerk haar bulldozer, uitgevoerd met GPS, ingezet,waarmee het risico van structuurbederf tot een minimum beperkt blijft. Inmiddels is de toplaag volledig, op basis van de geldende normering van NOC*NSF/KNVB, aangelegd en ingezaaid.

 

Het veld is tevens voorzien van een geïntegreerde beregeningsinstallatie met zogenoemde pop-up sproeiers en er is een verlichtingsinstallatie rond het veld aangebracht. Cultuurtechnische kennis en ruime ervaring in de uitvoering zijn hier hand in hand gegaan. Het natuurgras voetbalveld wordt vanaf maart 2013 in gebruik genomen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.