11.07.12

Sportpark Vrijburg Vlissingen mag gezien worden

Het ambitieuze Sportpark Vrijburg te Vlissingen is gereed. Het voormalige perceel landbouwgrond heeft een facelift ondergaan en is er een topaccommodatie gerealiseerd met 3 kunstgras hockeyvelden, 1 mini hockeyveld natuurgras en een atletiekbaan met bijbehorend clubhuis en parkeervoorzieningen. Als saus over het park heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek in het plantseizoen 2011/2012 de groenvoorzieningen aangebracht.
Atletiek 2

Al haar disciplines heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek bv kunnen inzetten om het sportpark op eigen kracht te realiseren, waaronder de aanleg van drainagesystemen en het bouwen op zettinggevoelige ondergronden en gebruik maken van lichtgewicht funderingsmaterialen.

 

Op de lichtgewicht onderbouwconstructies zijn de kunstgrastoplagen en een atletiekbaan met een rubbergebonden sandwich toplaag geïnstalleerd. De kunstgras toplagen zijn een zandingestrooid kunstgrassysteem en twee semi watervelden. Afwijkend van de traditionele opbouw van een kunstgrassysteem zijn de kunstgrasvelden geïnstalleerd op een "harde fundering" met de toepassing van een foamlayer onder de kunstgrasmat. Een ontwikkeling die de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast.

 

Opvallend is de verharding rond de hockeyvelden die volledig uitgevoerd is in betonplaatjes die zijn voorzien van een noppenstructuur. Voordeel hiervan is dat het snel machinaal te leggen is, stabiel ligt, minder naadvorming oplevert en een strak uiterlijk heeft.

 

Het middenterrein van de atletiekbaan is uitgevoerd in natuurgras. Tussen de technische nummers is kunstgras toegepast, wat ten aanzien van het beheer van smalle grasstroken voordelen biedt en vervuiling van de rubberen toplaag aanzienlijk beperkt.

 

Alle sportvoorzieningen zijn gebouwd volgens de normen van ISA Sport en de betreffende sportbonden. Kortom een sportpark waar Middelburg en Vlissingen trots op kunnen zijn.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.