08.09.16

Sportpark Willem-Alexander officieel open op 8 oktober

Sportpark Willem-Alexander wordt op zaterdag 8 oktober geopend met een uitgebreid programma vol feestelijke activiteiten. Voetbalvereniging KethelSpaland, handbalvereniging Ventura en de Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen zijn al enkele weken druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van het nieuwe sportpark aan de Zoomweg 2 in Noord.

Wethouders Gouweleeuw en Houtkamp nodigen alle Schiedammers uit om aanwezig te zijn bij de opening van Sportpark Willem-Alexander. Het belooft een groot feest voor en door Schiedammers te worden.

Het programma op en rond Sportpark Willem-Alexander gaat om 13.00 uur van start en duurt tot 18.00 uur. Om 13.30 uur is de officiële opening in aanwezigheid van onder andere de wethouders Gouweleeuw en Houtkamp. Er zijn diverse activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Verder verzorgen sportverenigingen vv KethelSpaland en Ventura, Ballet- en Dansschool Schiedam Vlaardingen, de cricketafdelingen van Hermes DVS en Excelsior ’20 en de op dit park te vestigen Fysiotherapie Hofstra en kinderopvang KomKids vanaf 14.30 uur workshops en clinics. Om 14.30 uur klinkt ook het startsein voor de eerste thuiswedstrijd van Heren 1 van vv KethelSpaland.

Prinses Beatrix Spierfonds

Met de opening van Sportpark Willem-Alexander sluit de gemeente Schiedam de Beweeg- en Sportzomer Kom Maar Op! af. Met allerlei activiteiten heeft de gemeente tijdens de zomermaanden zo veel mogelijk Schiedammers in alle leeftijdscategorieën gestimuleerd om te bewegen en te sporten. Tijdens de openingsdag wordt een cheque overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Vanuit alle geledingen van de Schiedamse samenleving wordt de komende maand geld ingezameld onder het motto ‘Kom Maar Op!’. Met onder andere sponsorlopen en clinics hoopt Schiedam een mooi bedrag op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Wethouder Gouweleeuw (Sport) noemt het park uniek. “Dit sportpark bovenop het tunneldak van rijksweg A4 is een aanwinst voor Schiedam en de regio. In dit park combineren we het openbare element met het sportieve en maatschappelijke. Zo kan het park ook een uitstekend begin- of eindpunt zijn van een leuke wandel- of fietstocht door Midden-Delfland.”

Modern sportcomplex

De aanleg van Rijksweg A4 is weliswaar decennia lang onder andere door de gemeente Schiedam tegengehouden, maar toen deze weg er eenmaal kwam, heeft Schiedam haar kansen benut. In de afspraken met Rijkswaterstaat is destijds bedongen dat er dubbelgrondgebruik mogelijk was.

Wethouder Marcel Houtkamp (Ruimtelijke Ordening): “Hierdoor hebben we nu een modern sportcomplex en een park in plaats van een betonnen casco. Verder levert de verhuizing van sportclubs naar het tunneldak elders in de stad ruimte voor woningbouw. Dat we hiermee in een behoefte voorzien, blijkt wel uit het feit dat de woningen in de verkoop snel weg zijn.”

Sportpark Willem-Alexander, dat is gebouwd door VolkerWessels onderneming Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, omvat onder andere vijf voetbalvelden en twee handbalvelden. Daarnaast is er een sportverzamelgebouw met danszalen, een ruimte voor fysiotherapie, een indoor atletiekbaan, een slagkooi voor cricket en honkbal en een parkeergarage.

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.