10.07.14

Van Kessel Bronbemaling breidt pompenvloot uit met hoog rendement bemalingspompen

In december 2013 heeft Van Kessel Bronbemaling geïnvesteerd in 30 stuks nieuwe bemalingspompen van het type BBA PT 150. De eerste pompen zijn inmiddels
afgeleverd en in gebruik genomen. Het betreft diesel aangedreven pompen, waarbij men is afgestapt van de conventionele methode van aandrijving van de motor naar de pomp met V-snaren.

 

Deze pompen worden nu direct vanaf de dieselmotor aangedreven door een wormwiel. Hierdoor wordt een brandstofbesparing van 3% behaald. Samen met Hatz heeft BBA Pumps een revolutionair cartersysteem en een aanpassing aan het filtersysteem ontwikkeld. Hierdoor wordt het service interval verhoogd van 500 naar 1500 uur, het olie verversen neemt af met 70% en het olieverbruik met 35%. Dit levert financieel en voor het milieu een grote besparing op. Er is een grotere tank geïnstalleerd, waardoor het aantal tankbeurten 50% afneemt. De pompen zijn allemaal voorbereid op de installatie van een roetfilter en katalysator, zodat we bij EMVI-bestekken eventueel een fictieve korting kunnen behalen. De capaciteit is verhoogd naar 103 m³/u met een opvoerhoogte van 20 mwk (meterwaterkolom).

 

 

 

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.