10.12.18

Van Kessel Bronbemaling houdt bouwterrein project ViA15 droog

Grondwatermonitoring geeft 24/7 inzicht

 

Als voorbereiding op het doortrekken van de snelweg A15 en de verbreding van de A12 en A15, voeren meerdere aannemers werkzaamheden uit in het gebied rondom Arnhem/Duiven. Voor dit project (ViA15) zijn onze VolkerWessels-collega’s van Visser & Smit Hanab in opdracht van Gasunie gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het vervangen van de bestaande leidingen en de aanleg van drie nieuwe gasleidingen. Van Kessel Bronbemaling is als onderaannemer betrokken bij dit project voor de bronbemalingswerkzaamheden.

Werkzaamheden

Het werkgebied van het project ViA15 is ongeveer 25 meter breed en twee kilometer lang. Over deze lengte kleurt het inmiddels oranje door onze bronbemalingspompen. Voor project ViA15 zorgen wij onder andere voor de horizontale drainage, de deepwell- en de retourbemaling en de grondwatermonitoring. Tevens worden, vanwege de hoge ijzerconcentraties in het gebied, een tweetal zandfilterinstallaties geïnstalleerd. Om het bemalingswater naar de lozingspunten te verpompen zijn bovendien diverse boosterpompen geïnstalleerd.

 

Monitoring

De bemalingsinstallatie wordt tijdens de werkzaamheden 24/7 gemonitord. Het monitoren gebeurt via onze Bemaling Monitorings Unit (BMU). De BMU staat in verbinding met onder andere pompinstallaties, sensoren en debietmeters. Deze meetdata worden (online) real time beschikbaar gesteld op een speciaal voor het project opgezette ‘portal’.

 

Retourbemaling

Om zetting in de omgeving te voorkomen wordt tijdens dit project gebruik gemaakt van retourbemaling. Bij retourbemaling wordt het opgepompte bemalingswater via een gesloten systeem onder lichte druk teruggepompt in de grond.

 

De A15 zal rond 2021-2023 worden doorgetrokken.

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.