08.07.13

Verticale gevelbegroening wint aan populariteit

Voor het project Anna van Bueren in Den Haag heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek in opdracht van Bouwbedrijf Wessels Zeist een verticale groenwand gerealiseerd. Dit betreft een groene wand voorzien van kamerplanten, die binnen in het gebouw is toegepast. De groene wand springt direct bij binnenkomst van het gebouw in het oog en is toegepast achter de balie in de ontvangsthal. De receptionist(e) krijgt hiermee een werkplek in een groene omgeving.
Verticale gevelbegroening kan zowel binnen als buiten worden toegepast. In dat geval wordt alleen de plantkeuze aangepast. Het toegepaste systeem bestaat uit losse elementen met een standaard afmeting van 1000 x 600 x 75 mm met een gewicht van ca 50kg/m2. Deze elementen worden opgehangen aan vooraf gemonteerde profielen en kunnen voor eventueel onderhoud eenvoudig worden losgeklikt, verwijderd en teruggeplaatst. De vochthuishouding wordt geregeld door een irrigatiesysteem dat op de bovenzijde van de cassette wordt geïnstalleerd. Een vochtsensor meet of er behoefte is aan water en stelt het systeem via een kleine beregeningscomputer in werking. Wanneer voor een web-based irrigatiesysteem gekozen wordt, dan kan de vochtvoorziening op elke willekeurige plek vanachter de computer gecoördineerd worden. Voedingsstoffen worden via het irrigatiesysteem aan het water toegevoegd.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.