Bomen die dagelijks door 180.000 Nederlanders bekeken worden.

De A2 is een van de oudste, drukste en belangrijkste snelwegen van ons land. De weg begint in Amsterdam en loopt naar Maastricht. De A2 is essentieel voor de bereikbaarheid van steden en de luchthavens. Deze rijksweg is 212 kilometer lang. Ingrijpende wegwerkzaamheden aan de A2 waren nodig om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Feiten & cijfers

Projectcategorieën

De bouwcombinatie A2 HoMa heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen het 17 kilometer lange traject tussen Holendrecht en Maarssen onder handen te nemen en onder meer te voorzien van dertien duikers, zeven landbouwbruggen, veertien bruggen en viaducten, ongeveer 5 km geluidsscherm en een groot aantal nieuwe op- en afritten. Daarnaast maakt de aanplant van ruim 2000 bomen en overige groenvoorzieningen onderdeel uit van de opdracht.

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft vooraf in bouwteamverband het kwaliteitsplan groenvoorzieningen uitgewerkt en na goedkeuring de aanplant van de bomen en overige groenvoorzieningen voor haar rekening genomen. Voorafgaand aan de aanplant is een grondige plantplaats verbetering uitgevoerd, waarmee de vereiste basis is gelegd voor de aanplant. De bomen in een mooi en duurzaam sortiment zijn door Van Kessel Sport en Cultuurtechniek en Rijkswaterstaat gekeurd en op de kwekerij uitgemerkt. Er is onder andere gekozen voor ruim 480 Quercus palustris 18-20 met kluit. Deze bomen staan in een brede middenberm en zorgen in het najaar voor een prachtige rode gloed. Deze middenberm is daarnaast uniek in zijn soort en heeft in het plan een beschermde status gekregen, volledig afgestemd op de bomen. Gezien de beperkte bereikbaarheid is een infiltratiesysteem aangebracht dat er voor zorgt dat de groeiomstandigheden optimaal zijn. Ook is er om het polderlandschap te accentueren gekozen voor ruim 800  stuks Fraxinus excelsior ‘Westhof Glorie' in de maat 18-20 en 20-25 en 600 populieren in de soort ‘Marlandica' en ‘Koster'.

Al met al een prachtig project dat dagelijks door honderdduizenden ogen bekeken wordt.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.