Olympisch veld Hockeyclub Upward in Arnhem

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft in 2012 een exacte kopie van het Olympisch veld in Londen aangelegd bij Hockeyclub Upward in Arnhem. Het veld moest qua specificaties en kleurencombinatie voldoen aan het Olympisch veld in Londen, omdat het Nederlands dameshockeyteam haar voorbereiding op de Olympische Spelen van 2012 in Nederland moest kunnen treffen. Er is een samenwerking ontstaan tussen NOC*NSF en Hockeyclub Upward op Sportpark Bakenberg, dat op korte afstand van het Sportcentrum Papendal is gelegen. Er is een volkunststof waterveld geïnstalleerd van het type Van Kessel Sportilux SD37 op een rubbergebonden E-layer op een sporttechnische laag van asfalt.

Feiten & cijfers

Projectcategorieën

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Arnhem en Hockeyclub Upward. De pers heeft veel aandacht besteed aan de trainingen van het Nederlands damesteam op een blauw kunstgrasveld. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft de werkzaamheden volledig in eigen beheer kunnen realiseren, wat maar weer eens de veelzijdigheid aantoont.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.