Recyclen heeft de toekomst

Termen als recyclen, Cradle to Cradle (van krib naar krib) duurzaam inkopen en duurzaam bouwen kom je tegenwoordig veelvuldig tegen in onze branche.

Feiten & cijfers

Projectcategorieën
Een bedrijf kan zich op de markt onderscheiden wanneer het aandacht heeft voor deze zaken. Bedrijven die binnen hun beleid het recyclen of het Cradle to Cradle principe hoog in het vaandel hebben staan, staan in de belangstelling en hebben bij een aantal opdrachtgevers op dit moment zelfs al een voorkeurpositie.
Binnen de Van Kessel bedrijven wordt op grote schaal gerecycled. Een voorbeeld hiervan is het hergebruiken van freesmateriaal bij de asfaltproductie.
Daarnaast heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek een vervanger voor lava ontwikkeld, als funderingsmateriaal voor de aanleg van kunstgras sportvelden, genaamd RecycleSportTop (RST).
Dit materiaal bestaat uit een afgezeefd steenmengsel dat wordt opgemengd met kwartszand wat afkomstig is uit gerecyclede kunstgrasmatten. Binnenkort zullen onze kunstgrasproducten volledig Cradle to Cradle aangeboden kunnen worden, waarbij we kunnen garanderen dat alle componenten na 10 tot 15 jaar weer als grondstof hergebruikt kunnen worden. 
Netlon gefundeerd gras is ook een product dat zonder problemen volledig is her te gebruiken. De componenten zand en compost zijn schone bouwstoffen en de Mesh Elements zijn vervaardigd van polypropyleen (PP) en kunnen uitgezeefd en hergebruikt worden.
Ook in bepaalde cultuurtechnische werkzaamheden zie je dat er gezocht wordt naar mogelijkheden tot het hergebruiken van materialen. Op sportvelden met een zanderige toplaag kan de ECO-Dresser of recyclingdresser ingezet worden. De ECO-Dresser combineert een aantal belangrijke werkzaamheden. De ECO-Dresser werkt tot een diepte van maximaal 20 cm, in sleufjes ter breedte van circa 10 mm, bestaand toplaagmateriaal (zand/grond) op het veld. Deze (dres)grond vult in feite alle kleine oneffenheden op en biedt na het rollen en uitslepen een uitstekend zaaibed voor het door te zaaien graszaad. De ECO-Dresser biedt zelfs de mogelijkheid grond in de machine op te slaan, waarmee je grotere oneffenheden (doelgebieden) kunt uitvullen. Daarnaast kan er op de ECO-Dresser een stenenzeef gemonteerd worden waarmee tijdens het recyclingdressen kiezels die in de toplaag voorkomen uitgezeefd worden. De sleuven die de ECO-Dresser maakt is een vorm van beluchten. De ECO-Dresser combineert daarmee beluchten en dressen met bestaande grond in één werkgang. Er wordt geen gebiedsvreemde grond op het veld gebracht. Bijkomend voordeel is dat het risico van de ontwikkeling van ongewenste onkruiden wordt beperkt.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.