Uitbreiding gasopslag Norg

Van Kessel Bronbemaling werkt mee aan uitbreiding gasopslag Norg.

Feiten & cijfers

Projectcategorieën
De gasopslag Norg is één van de twee ondergrondse gasopslagen van NAM. Op het moment dat er bij de consumenten een piekvraag naar gas ontstaat en de kleine velden en het grote Groningen-gasveld niet voldoende kunnen leveren, dan worden deze voorraden aangesproken. Omdat de genoemde velden steeds minder kunnen leveren, moet de gasopslag Norg vaker bijspringen. Daarom heeft NAM er voor gekozen om gasopslag Norg uit te breiden.
Vanaf januari 2013 is Van Kessel Bronbemaling actief op dit project. De werkzaamheden betreffen het droog maken van diverse sleuven en bouwputten voor ons zusterbedrijf Visser & Smit Bouw, dat onderdeel uitmaakt van het consortium GLT Plus. Het werk omvat circa 35 bouwputten en 20 sleuven met een ontgravingsdiepte variërend van 1,20 meter tot 5,60 meter minus maaiveld.
Bijzonder aan dit project is de complexiteit. Het gaat hier om werken op een gasvoerende locatie, waar veel leidingen liggen die onder hoge druk staan. Goede communicatie, een strakke planning en het tijdig verkrijgen van de benodigde vergunningen zijn vereisten voor een goede en vooral veilige uitvoering van de werkzaamheden. Voorafgaand aan het graven van elke werkput schrijft Van Kessel Bronbemaling een bemalingsplan, dat specifiek is afgestemd op de werkzaamheden voor de betreffende werkput.
De werkzaamheden op gasopslag Norg zijn in januari 2013 gestart en zullen naar verwachting in december 2014 worden afgerond.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.