Verticale begroeiing wint aan populariteit

Voor het project Anna van Bueren in Den Haag heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek in opdracht van Bouwbedrijf Wessels Zeist een verticale groenwand gerealiseerd. Dit betreft een groene wand die binnen in het gebouw is toegepast en direct bij binnenkomst van het gebouw in het oog springt. De wand is toegepast achter de balie in de ontvangsthal. De receptionist(e) krijgt hiermee een werkplek in een groene omgeving.

Feiten & cijfers

Projectcategorieën
Het systeem bestaat in hoofdlijnen uit drie componenten; verticale U-profielen, cassettes met planten en een infiltratieleiding.
Op de gevel/muur, die over voldoende draagkracht moet beschikken worden verticale aluminium U-profielen aangebracht. De profielen worden op een onderlinge afstand van circa 60 cm op de muur bevestigd. Is de achterwand niet vochtbestendig, dan wordt er eerst een dampdoorlatende folie aangebracht. De U-profielen zijn voorzien van sleuven, waarin de cassettes met planten geklikt worden. De gaascassettes hebben een afmeting van 1000mm x 600mm x 75mm en zijn gevuld met een in folie omhuld steenwol (substraat). Voor de watervoorziening en bemesting wordt een druppelleiding gemonteerd. Dit is bij voorkeur een computergestuurd irrigatiesysteem. Het plantaantal per m2 kan variëren en is bepalend voor de prijs en het beeld bij oplevering. De beplante cassettes worden gedurende 2 maanden vlak opgekweekt, zodat de cassettes goed begroeid op het project aankomen.
In de combinatie van verticale groenwanden, daktuinsystemen en inrichting van de buitenruimte, ziet Van Kessel Sport en Cultuurtechniek mogelijkheden elke ruimte de gewenste natuurlijke uitstraling te geven. 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.