Hockey

De aanleg van het eerste zandkunstgrasveld ter wereld in Hattem heeft geleid tot een niet meer te stoppen omslag van natuurgras naar kunstgras bij hockey. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek biedt u constructies aan, waarmee u lange tijd kunt genieten van een mooi kunstgras hockeyveld met beperkte onderhoudskosten en veel speelplezier.
Van Kessel Sport en Cultuurtechniek realiseert op het gebied van de hockeysport beschikbare en geldende systemen conform de normen van de KNHB / ISA NOC*NSF en staat daarnaast met deze systemen ook geregistreerd op de sportvloerenlijst NOC*NSF:
 1. Natuurgras
 2. Waterkunstgras Waterveld (vol kunstgras)
 3. Waterzandkunstgras Semi-waterveld - beregening verplicht
 4. Zandkunstgras Semi-waterveld - beregening aanbevolen
 5. Zandkunststof (soft) Zandingestrooid kunstgras
Hockey 4

Zandingestrooid kunstgras

De Van Kessel PE Hockey en Van Kessel Forte / Crown bieden u de mogelijkheid om onder alle weersomstandigheden snel en attractief hockey te spelen, met een minimale kans op blessures. Van Kessel Hockey en Van Kessel Forte / Crown bestaan uit een zandkunststof toplaag, waarbij uitsluitend hoogwaardige materialen, worden toegepast. In het geval van de Van Kessel Forte / Crown wordt een slijtvaste PP vezel toegepast. Daarbij is de Forte een gefibrileerde vezel en de Crown een monofilament vezel.

 

Alle zandingestrooide kunstgrasvelden worden aangelegd op een speciale fundering, waarmee ruimschoots aan de huidige normen op dit gebied wordt voldaan.

Hockey 5

Semi-waterveld

Een semi-waterveld bestaat uit een korte (circa 20 mm) gekroesde mat die licht ingestrooid wordt met kwartszand. We onderkennen zoals in bovenstaand overzicht is weergegeven twee semi-waterveldsystemen: zie omschrijving 3 en 4 boven. Een semi-waterveld heeft bij beregenen speleigenschappen die een waterveld benaderen, maar is zonder water ook goed te bespelen.

 

Alle semi-watervelden worden aangelegd op een speciale fundering, waarmee ruimschoots aan de huidige normen op dit gebied wordt voldaan.

Hockey 2

Waterveld

Wanneer u kiest voor een waterveld, krijgt u een vol kunstof topveld.

 

Door de zeer dichte, gekroesde kunstgrasmat voorafgaand aan het gebruik te besproeien met water ontstaat een zeer snel veld waar alle speltechnieken op toegepast kunnen worden. Wij leveren de Van Kessel Sportilux SD 37, bestaande uit een gefibrilleerde PP vezel met een poolhoogte van ca. 13 mm en de Van Kessel Dynamics bestaande uit monofilament combinatievezel van PP en Nylon met een poolhoogte van 13 mm. Er zijn verschillende kleurcombinaties mogelijk; groen, groen/rood, groen/blauw en blauw/roze (wijzigingen onder voorbehoud).

 

De specificaties van de Van Kessel Sportilux SD 37 voldoet volledig aan de specificaties van het Olympische "gouden" trainingsveld in Londen en vanzelfsprekend voldoet het daarmee aan de hoogst geldende eisen. Wij hebben een veld met Olympische specificaties in de kleur blauw met roze - rode uitlopen  gerealiseerd bij Mixed Hockeyclub Upward te Arnhem.  Het Nederlandse damesteam heeft in de aanloop naar de gouden plak in Londen gebruik gemaakt van deze top-trainingslocatie.

 

De Van Kessel Dynamics is voor het beoefenen van hockey op topniveau. De vezelcombinatie van PP en Nylon levert speeleigenschappen die met een 100% nylonveld overeenkomt. Daarnaast biedt de vezelcombinatie een optimale waterretentie en minder verbruik van water. Aangezien het verbruik van water in de nabije toekomst aan banden gelegd zal gaan worden, lopen wij hier al op vooruit u op dat gebied een passend alternatief te bieden.

 

De waterveld kunstgrassystemen kunnen in de praktijk op drie verschillende sporttechnische onderbouwconstructies geïnstalleerd worden:

 1. Lava/RST® + 25 mm rubbergebonden E-layer
 2. Lava/RST® + asfalt + 15 mm rubbergebonden E-layer
 3. Lava/RST® + 17 mm foamlayer

Aandachtspunt bij een waterkunstgras systeem blijft het onderhoud en in het bijzonder de beheersing van mos -en algengroei op het veld. Zo dient rekening gehouden te worden met de:

 • Waterkwaliteit
 • Ligging van het veld
 • Toepassing type (bestrijdings)middel in watergeefsysteem (Waterstofperoxyde, Cent-AlgenBac, o.g.)
 • Eisen m.b.t. het onderhoud van de leverancier

Funderingsmateriaal (sporttechnische laag)

We bieden naast een lavafundering tevens onze RecycleSportTop (RST®) fundering. Wij lopen hiermee voorop als het gaat om duurzaam bouwen.
Hockey 3

Gebruikseigenschappen

De Van Kessel Hockeyproducten zijn een uitgebalanceerd concept met als resultaat een vlak en comfortabel speelveld met een natuurlijk balgedrag en goede grip van de voeten. De dempende fundering draagt bij aan een lage belasting van de gewrichten. De toplaag geeft mee, maar is ook voldoende stroef bij voorwaartse en zijdelingse bewegingen. Door een zorgvuldige opbouw heeft het veld bovendien een zeer goed drainerend vermogen, waardoor wedstrijden niet afgelast hoeven te worden vanwege plasvorming.


Productinformatie kunt u vrijblijvend opvragen via de contactgegevens.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.