Tennis

Door de grote keuze aan speeloppervlakken blijft tennis een sport met verrassingen. Veel meer dan bij andere sporten, is het speeloppervlak bepalend voor winnen of verliezen. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek adviseert u graag bij de keuze van de toplaag die het beste bij u en uw leden past. Dit kan een snelle hardcourtbaan zijn, een gravel- of kunstgrasbaan, maar ook een "Rood zand" kunstgras tennisconstructie.

 

 

Gravel

Tennissen op een gravelbaan geeft de tennisspeler nog steeds het ultieme gevoel. Optimale grip, balcontrole en slidings naar de bal, maken een gravelbaan de topfavoriet qua "spelcomfort". Gravel heeft daarentegen een aantal beperkingen ten opzichte van andere baansoorten, zoals de sterke weers- en seizoensafhankelijkheid en het intensieve onderhoud.

 

tennis 4

Rood zandkunstgras -Van Kessel Grand Slam Clay -

Bij het gebruik van gravel blijft het weer vaak spelbreker. Om dit nadeel uit te schakelen, heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek een passend alternatief voorhanden.Op basis van jarenlange ervaringen is een rood zand kunstgrassysteem ontwikkeld met een monofilament kunstgrasvezel, die de infill optimaal vasthoudt en toch vrij laat bewegen. Dankzij dit vezeltype compacteert deze toplaag niet: een belangrijk gegeven voor de waterdoorlatendheid en het behoud van de eigenschappen op lange termijn.

 

De Van Kessel Grand Slam Clay is dan ook de ideale toplaag voor u als vereniging. De Van Kessel Grand Slam Clay bestaat uit een kunstgrassysteem met een dichte tufting en een poolhoogte van 9 mm, die tot 2 mm boven de pool wordt ingezand met rood Silicazand. De belijning is van hetzelfde materiaal maar heeft een poolhoogte van circa 12 mm waardoor deze als lijn in het rode zand goed zichtbaar blijft.

 

De Van Kessel Grand Slam Clay is door het eenvoudige en minimale onderhoud een baansoort die ook zeer geschikt is voor de particuliere tennisser.

 

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek biedt met de Van Kessel Grand Slam Clay het beste alternatief voor gravel en SmashCourt.

Tennis_zand_kunststof

Zand ingestrooid kunstgras

Zand ingestrooid kunstgras is niet meer weg te denken op de tenniscomplexen.

 

Als aannemer in de sport leveren wij de zogenaamde "zandkunststof" kunstgrassystemen met twee typen kunstgrasvezels. Standaard kennen we de kunstgras toplaag met een gefibrilleerde vezel. Van Kessel werkt echter ook met een monofilament vezel. Voordeel van een monofilament vezel, zoals die zich ook al in de voetbal bewijst, is dat de infill optimaal vastgehouden wordt en toch vrij kan bewegen. De waterdoorlatendheid wordt hiermee nog beter gegarandeerd.

U kunt de keuze maken uit de Van Kessel Forte Tennis en de Van Kessel Crown Tennis. Er zijn buiten het standaard groen verschillende kleurcombinaties voorhanden.

 

Onze kunstgrassystemen worden ook geïnstalleerd op bestaande hardcourt tennisbanen. De Van Kessel Forte en Van Kessel Crown worden rechtstreeks op de betonnen (Mateco) ondergrond aangebracht. In dat geval is een stabiele ligging van de betonnen ondergrond essentieel. Kleine oneffenheden worden vooraf door onze specialisten geëgaliseerd, waarmee de vlakheid is gegarandeerd.

 

In het geval de betonnen ondergrond te veel oneffenheden bevat, beschikt Van Kessel Sport en Cultuurtechniek over de mogelijkheid een asfaltfundering aan te brengen, waarop uiteindelijk de kunstgrastoplaag kan worden geïnstalleerd. Over de mogelijkheden kunnen wij u desgewenst nader informeren.

Tennis_hardcourt 2

Hardcourt tennisbanen

Ondanks de voorkeur van vele verenigingen voor zandingestrooide -en rood zand kunstgrassystemen, heeft de jeugdige -en professionele tennisser behoefte aan een snelle toplaag.

 

Hardcourt is een harde ondergrond voor tennisbanen, op basis van beton of asfalt, waarop een coating wordt aangebracht. Er zijn diverse coatings beschikbaar, van hard (snelle baan) tot zacht en flexibel (langzamere baan). Hardcourtbanen worden voor zowel professioneel toernooitennis, als voor recreatief tennis gebruikt. De aanlegkosten zijn relatief laag, de baan vergt weinig onderhoud en kan zomer en winter worden gebruikt.

 

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek beschikt over diverse asfalttoplagen (o.a. KonWeSporttop) die toegepast kunnen worden op hardcourt tennisbanen. De asfaltoplaag wordt geïnstalleerd op een sporttechnische laag van lava of RST®. Groot voordeel van een asfalttoplaag is de lange levensduur.

tennis_muur

Oefenkooien

Wij kunnen voor u als particulier of vereniging ook een oefenkooi op uw accommodatie realiseren. In dat geval leveren wij maatwerk. Dit kunnen oefenkooien zijn met en zonder overkapping (net), met een rechte of gebogen oefenmuur en met een speeloppervlak van beton, asfalt, kunstgras of betontegels/platen.

 

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is voor tennis volledig gecertificeerd volgens de normen van de KNLTB / NOC*NSF.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.