Kunstgras

Een perfecte grasmat, waarop het hele jaar intensief gevoetbald kan worden door professionals, amateurs en recreanten. Een veld dat zijn kwaliteit behoudt onder alle omstandigheden en dus niet gespaard hoeft te worden en waarop trainingen en wedstrijden onder dezelfde omstandigheden kunnen plaatsvinden. De droom van elke voetballer en trainer.
kunstgras 4

Kunstgrassystemen

De kunstgrassystemen van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek beschikken allemaal over zogenaamd "gespoten" monofilament kunstgrasvezels en iedere vezel heeft zijn eigen specifieke vorm. De specifieke vorm zorgt ervoor dat de vezel na betreding in staat is zich op te richten. De vorm en de dikte van de vezel zijn bepalend voor zijn slijtvastheid. De vezels worden geproduceerd op basis van PolyEthyleen (PE). De vezel is hierdoor zacht, flexibel en duurzaam tegelijk. Dat maakt onze vezels 'sliding vriendelijker'.

Onze kunstgrassystemen voldoen aan de FIFA* en FIFA** eisen en staan vermeld op de sportvloerenlijst van NOC*NSF.

Multifunctionele sport- en speelvelden

De Cruyffcourts zijn de bekendste multicourts voor voetbal. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft hiervoor ook diverse configuraties ontwikkeld en in haar productenpakket opgenomen. Dit betreffen kunstgrasveldjes die voldoen aan de officiële normen van FIFA/KNVB en staan vermeld op de sportvloerenlijst van NOC*NSF. Wij leveren graag maatwerk dat aansluit op de "portemonnee" van de opdrachtgever. Een voorbeeld hiervan is het "Van Kessel Multicourt". Dit is een klein veld van 25x12 meter met een kunstgrassysteem, dat op uw wensen is afgestemd.
kunstgras 3

RST® (Recycle Sport Top)

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft het sporttechnisch funderingsmateriaal Recycle Sport Top (RST®) ontwikkeld. Dit is een volledig uit recyclingmateriaal opgebouwd funderingsmateriaal en voorkomt uitputting en aantasting van het milieu. De eerste bijdrage aan duurzaam bouwen in de sport is hiermee geleverd. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek investeert jaarlijks veel in maatregelen die de milieubelasting in de gehele keten terugdringen. 

Besluit bodemkwaliteit / Wet bodembescherming

Er zijn verschillende typen rubbergranulaat, die gebruikt worden als instrooirubber op kunstgrasvelden, zoals rubbergranulaat van personen- en bedrijfsautobanden (SBR-rubber), rubbergranulaat op basis van thermoplastische elastomeren (TPE) en rubbergranulaat op basis van elastomeren (EPDM).
Rubbergranulaat op basis van TPE en EPDM dat speciaal gemaakt is voor deze toepassing, voldoet in de meeste gevallen aan de definitie van een steenachtige bouwstof en valt derhalve onder het Besluit bodemkwaliteit.


Rubbergranulaat van personen- en bedrijfsautobanden valt niet onder het Besluit bodemkwaliteit. Bij toepassing dient de toepasser invulling te geven aan de zorgplicht (art. 13) uit de Wet bodembescherming om ervoor te zorgen dat de bodem niet verontreinigd wordt.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.