WeTra velden

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek beschikt over twee WeTra (Wedstrijd- en Training) constructies die beiden op de sportvloerenlijst van NOC*NSF geregistreerd staan.

Het betreft de volgende constructies: 
  1. Grassmaster (bespelingsuren < 800 uur)
  2. Solidgrass (bespelingsuren < 400 uur)


WeTra constructies kunnen we onderverdelen in constructies met en zonder toevoeging van materialen aan het grondmengsel. Het toevoegen van bijvoorbeeld een kunststofvezel draagt bij aan het behoud van de vlakheid en de stabiliteit. Velden met een toevoeging zijn zwaarder belastbaar (tot circa 500 uur bij de meeste constructies).

 

Uitzondering hierop vormt de Grassmaster. Deze constructie wordt namelijk gekenmerkt door de aanwezigheid van 20 miljoen 20 cm lange verticaal geïmplanteerde kunstgrasvezels. Het aantal bespelingsuren wordt bij deze constructie gesteld op < 800 uur. De aanwezige kunstgrasvezel zorgt zowel voor een groen uiterlijk, als een blijvend stabiel veld. De Grassmaster velden liggen over de hele wereld in stadions van bekende voetbalclubs. In Nederland ligt de Grassmaster o.a. in het stadion van AZ en NAC Breda.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.